2,4K
Kawa sernikowa zdecydowanie przypadnie do gustu łasuchom. Może ona pełnić funkcję deseru. Jej przygotowanie jest trochę pracochłonne, więc zaplanujcie ją sobie na wolny dzień. Serdecznie ją polecamy, szczególnie na spotkania w miłym gronie przyjaciół. Przygotowując ją, zrobicie na gościach niesamowite wrażenie.
Składniki na dwie porcje kawy sernikowej:
- 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
- 100 ml wody,
- 2 serki homogenizowane o smaku waniliowym (schłodzone),
- 2 gałki lodów waniliowych,
- 300 ml mleka migdałowego (schłodzonego),
- 200 ml schłodzonej śmietanki 30%,
- 4 ciasteczka typu oreo do dekoracji.
Przygotowanie:
- Kawę zaparzyć w 100 ml wody i schłodzić.
- Do dwóch wysokich szklanek przełożyć po 1 serku waniliowym.
- Każdą porcję zalać 150 ml mleka migdałowego.
- Dodać po gałce lodów waniliowych i zalać wystudzoną kawą.
- Śmietankę ubić na sztywno.
- Udekorować ubitą śmietanką i ciasteczkami oreo.
- Podawać od razu po przygotowaniu.
Podsumowanie
Nazwa
Kawa sernikowa
Dodany
Czas przygotowywania
Czas łącznie
Ocena
1 Review(s) Based on