781
Proste, szybkie i przyjemne, nas zachwyciły i podkradliśmy przepis od kuzynki. Z pewnością wszystkie składniki masz w domu bo to przepyszny banał. Wszystko czego potrzebujesz to:
- 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
- 1/3 szklanki oleju roślinnego
- 1/3 szklanki brązowego cukru (można zastąpić białym)
- 1/3 szklanki mleka
- 2 banany (im dojrzalsze tym smaczniejsze)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- odrobina soli
- dla chętnych łyżeczka kakao (można dodać do połowy masy)
- dodatki które lubisz: rodzynki, czekolada, żurawina, daktyle, pestki słonecznika.
Wszystkie składniki miksujemy (banany wcześniej pokrojone i rozduszone widelcem). Uzyskaną masę wylewany do foremek papierowych lub metalowych (jeśli nie posiadasz, masę wlej w keksówkę wówczas wyjdzie babka) wstawiamy do piekarnika nagrzanego 180 stopni na około 40 minut – sprawdzamy patyczkiem czy jest suchy Dekorujemy według własnej fantazji. Gotowe!