Home PrzepisyDesery Babeczki mokka

Babeczki mokka

by Iza

Babeczki mokka są idealnym deserem dla zapracowanych osób. Robi się je błyskawicznie, nie wymagają używania miksera, blendera ani pieczenia. Wszystkie potrzebne składniki zazwyczaj każdy ma w lodówce. Nadają się zarówno dla dorosłych i dla dzieci (gdy pominiemy rum). Polecamy serdecznie!

Składniki na 18- 20 babeczek:

  • 100 g czekolady mlecznej,
  • 150 g gorzkiej czekolady,
  • 60 ml mocnej kawy,
  • 50 g miękkiego masła,
  • 2 żółtka,
  • Rum do smaku,
  • Garść prażonych migdałów,
  • Papilotki do muffinek.

Przygotowanie:

  • Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić.
  • Masło utrzeć z żółtkami, dodać rum do smaku oraz stopniowo dodawać kawę i czekoladę intensywnie mieszając, usiłując jak najbardziej napowietrzyć masę.
  • Na sam koniec dodać prażone migdały i wymieszać.
  • Masę kawowo- kakaową umieścić w papilotkach i odstawić w chłodne miejsce do czasu zastygnięcia.
Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Babeczki mokka
Dodany
Czas przygotowywania
Czas łącznie
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zobacz również

Leave a Comment