1,6K
Babeczki mokka są idealnym deserem dla zapracowanych osób. Robi się je błyskawicznie, nie wymagają używania miksera, blendera ani pieczenia. Wszystkie potrzebne składniki zazwyczaj każdy ma w lodówce. Nadają się zarówno dla dorosłych i dla dzieci (gdy pominiemy rum). Polecamy serdecznie!
Składniki na 18- 20 babeczek:
- 100 g czekolady mlecznej,
- 150 g gorzkiej czekolady,
- 60 ml mocnej kawy,
- 50 g miękkiego masła,
- 2 żółtka,
- Rum do smaku,
- Garść prażonych migdałów,
- Papilotki do muffinek.
Przygotowanie:
- Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić.
- Masło utrzeć z żółtkami, dodać rum do smaku oraz stopniowo dodawać kawę i czekoladę intensywnie mieszając, usiłując jak najbardziej napowietrzyć masę.
- Na sam koniec dodać prażone migdały i wymieszać.
- Masę kawowo- kakaową umieścić w papilotkach i odstawić w chłodne miejsce do czasu zastygnięcia.
Podsumowanie
Nazwa
Babeczki mokka
Dodany
Czas przygotowywania
Czas łącznie
Ocena
1 Review(s) Based on