Home PrzepisyCiasta Ciasto z mikrofalówki

Ciasto z mikrofalówki

by Iza

Ciasto z mikrofalówki jest bardzo łatwym w przygotowaniu rozwiązaniem w sytuacji, gdy nagle najdzie Was ochota na coś słodkiego , bądź podczas wizyty niezapowiedzianych gości. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, włożyć je do kuchenki mikrofalowej i gotowe! Deser ten można dodatkowo posypać cukrem pudrem, bądź udekorować bitą śmietaną. Całość zajmie Wam nie więcej niż dziesięć minut.

Składniki:

  • 3 łyżki mąki,
  • 3 łyżki cukru,
  • 3 łyżki oleju,
  • 3 łyżki mleka,
  • 3 łyżki kakao,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 jajko.

Przygotowanie:

Jajko roztrzepać widelcem. Dodać do niego pozostałe składniki i wymieszać dokładnie. Powstałą masę przełożyć do foremki pamiętając, by nie wypełniać jej po brzegi- ciasto znaczne zwiększy swoją objętość. Foremkę umieścić w kuchence mikrofalowej i nastawić jej moc na maksimum. Po upływie 2-3 minut wyciągnąć ciasto. W razie gdyby było jeszcze niegotowe potrzymać dodatkową minutę.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Ciasto z mikrofalówki
Dodany
Czas przygotowywania
Czas gotowania
Czas łącznie
Ocena
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Zobacz również

Leave a Comment