Home PrzepisyKawy na gorąco Domowa kawa dyniowa

Domowa kawa dyniowa

by Iza

Bywają takie dni kiedy pogoda za oknem nie zachęca do wychodzenia na zewnątrz i jedyne na co mamy ochotę to pozostanie w domu pod ciepłym kocem z filiżanką ciepłej kawy w ręku. W długie i chłodne jesienno- zimowe wieczory zapraszam Was do wypróbowania kawy dyniowej domowej roboty, która ma cudowny smak, a jej aromat roznosi się po całym mieszkaniu, wprawiając domowników w niesamowite doznania. Chodź przygotowanie tej kawy jest pracochłonne, to efekty jakie otrzymamy są tego warte.

Do przygotowania dwóch porcji domowej kawy dyniowej potrzebujemy:

– 1 szklankę puree z dyni (dynię uprzednio obieramy, gotujemy i blendujemy),

– 2 szklanki Waszej ulubionej, świeżo zaparzonej kawy,

– 1 szklankę mleka,

– 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego lub 2 łyżeczki cukru waniliowego,

– 6 łyżek syropu klonowego lub miodu,

– po szczypcie mielonych: imbiru, goździków i gałki muszkatołowej,

– bita śmietana i cynamon do ozdoby.

Przygotowanie:

Wszystkie produkty ze sobą mieszamy w dużym naczyniu, delikatnie podgrzewając do momentu ich połączenia. Następnie przelewamy do wysokich szklanek i dekorujemy świeżo ubitą śmietaną i cynamonem.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Domowa kawa dyniowa
Dodany
Czas łącznie
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Zobacz również

Leave a Comment