Home PrzepisyDesery Domowe przekładane wafle

Domowe przekładane wafle

by Iza

Wszyscy kochamy wafelki! Te, które dziś przedstawiamy są doskonałym przypomnieniem beztroskiego objadania się słodyczami w okresie dzieciństwa. Pyszne domowe wafelki to wspaniała propozycja zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie pięć minut, a smak jest wyśmienity, Do kolejnych zalet zdecydowanie należy to, że słodycze przygotowywane w domu są dużo zdrowszą alternatywą, ponieważ dokładnie zdajemy sobie sprawę z tego, co się w nich znajduje. Możemy uniknąć substancji alergicznych bądź niezdrowych składników. Warto jest mieć w zapasie opakowanie wafli i puszkę gotowej masy na wypadek wizyty niezapowiedzianych gości. Wtedy przyrządzenie dla nich poczęstunku potrwa zaledwie kilka chwil! Wafle możemy przełożyć dowolną masą: czekoladową, kajmakową czy powidłami

Składniki potrzebne do przygotowania domowych wafli:

  • Opakowanie świeżych wafli,
  • 1 puszkę gotowej masy kajmakowej,
  • ½ kostki masła

Przygotowanie:

Masło ubić za pomocą miksera na puszysty krem. Następnie stopniowo dodawać masę kajmakową (lub inną) i dokładnie wymieszać z masłem. Przygotowane wafle przekładać powstałym kremem. Odstawić do lodówki w celu zmięknięcia wafelków. Podawać pokrojone na mniejsze kawałki.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Domowe przekładane wafle
Dodany
Czas przygotowywania
Czas łącznie

Zobacz również

Leave a Comment