Home PrzepisyKawy na gorąco Kawa kakaowa- przepis

Kawa kakaowa- przepis

by Iza

Dosyć niespotykane połączenie kawy z kakao okazało się strzałem w dziesiątkę. Kawa kakaowa jest nie tylko  doskonałym napojem, ale ze względu na swój smak, może stanowić także wyśmienity deser. Będzie świetnym dodatkiem do babskich pogaduszek w miłym gronie. Polecamy serdecznie!

Składniki na dwie porcje:

  • 60 ml espresso,
  • 3 łyżeczki kakao,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • ¼ łyżeczki cynamonu
  • 150 ml śmietanki 30 %,
  • 2 łyżeczki cukru pudru.

Przygotowanie:

Zaparzone espresso przelewamy do rondelka i dodajemy cynamon, cukier i kakao. Podgrzewamy mieszając, aż do czasu połączenia składników. Przelewamy do szklanek. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Dekorujemy nią nasze kawy i od razu podajemy.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Kawa kakaowa- przepis
Dodany
Czas przygotowywania
Czas gotowania
Czas łącznie
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zobacz również

Leave a Comment