3,K
Dosyć niespotykane połączenie kawy z kakao okazało się strzałem w dziesiątkę. Kawa kakaowa jest nie tylko doskonałym napojem, ale ze względu na swój smak, może stanowić także wyśmienity deser. Będzie świetnym dodatkiem do babskich pogaduszek w miłym gronie. Polecamy serdecznie!
Składniki na dwie porcje:
- 60 ml espresso,
- 3 łyżeczki kakao,
- 2 łyżeczki cukru,
- ¼ łyżeczki cynamonu
- 150 ml śmietanki 30 %,
- 2 łyżeczki cukru pudru.
Przygotowanie:
Zaparzone espresso przelewamy do rondelka i dodajemy cynamon, cukier i kakao. Podgrzewamy mieszając, aż do czasu połączenia składników. Przelewamy do szklanek. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Dekorujemy nią nasze kawy i od razu podajemy.
Podsumowanie
Nazwa
Kawa kakaowa- przepis
Dodany
Czas przygotowywania
Czas gotowania
Czas łącznie
Ocena
1 Review(s) Based on