Home PrzepisyKawy na zimno Kawa miętowa

Kawa miętowa

by Iza

Uważacie, że połączenie kawy z miętą jest niemożliwe? Otóż po raz kolejny na łamach naszego serwisu udowadniamy, że kawę można podawać niemal ze wszystkim! Dziś zapraszamy Was na wyjątkowo orzeźwiającą wersję kawy na zimno z dodatkiem mięty pod dwoma postaciami. Taka wersja kawy doskonale Was ochłodzi i doda energii w upalne dni.

Składniki jedną porcję kawy miętowej:

  • 2 łyżeczki ulubionej kawy rozpuszczalnej,
  • 3 czekoladki czekoladowe z nadzieniem miętowym,
  • 100 ml schłodzonego mleka,
  • Kilka listków mięty,
  • Opcjonalnie: kilka kostek lodu i cukier do smaku.

Przygotowanie:

  • Do filiżanki wsypać kawę, dorzucić czekoladki miętowe i zaparzyć ciepłą wodą.  Mieszać aż do czasu rozpuszczenia się czekoladek, dodać kilka listków mięty i pozostawić do wystudzenia.
  • Schłodzoną kawę wymieszać z mlekiem, ewentualnie dodać odrobinę cukru i kilka kostek lodu.
  • Kawę miętową podawać udekorowaną listkami mięty, używając wysokich szklanek.

 

Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Kawa miętowa
Dodany
Czas przygotowywania
Czas łącznie
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zobacz również

Leave a Comment