Home PrzepisyKawy na zimno Kawa migdłowa

Kawa migdłowa

by Iza

Kawa migdałowa jest propozycją kierowaną dla wielbicieli kaw na zimno. Dodatek likieru kawowego i migdałowego nadaje jej wyjątkowego charakteru, a słodka śmietanka delikatnej słodyczy. Jej wypróbowanie polecamy szczególnie w upalny, wolny dzień. Na pewno jej smak Was zaskoczy!

Składniki na 2 porcje:

  • 2 łyżki likieru kawowego,
  • 2 łyżki likieru migdałowego,
  • Filiżanka zaparzonej i wystudzonej kawy,
  • 100 ml śmietanki 30%,
  • Kilka kostek lodu.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki połączyć razem za pomocą shakera. Przelać do wysokich szklanek i dodać kostki lodu. Podawać od razu po przygotowaniu.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Kawa migdałowa
Dodany
Czas przygotowywania
Czas łącznie

Zobacz również

Leave a Comment