2,K
Do przygotowania kawy o smaku orzechowo- krówkowym na pewno nie trzeba namawiać łasuchów. Jest ona połączeniem lubianych cukierków, masy kajmakowej i orzechowego mleka. Całość smakuje wyśmienicie i wprowadza w doskonały nastrój. Przepis na kawę orzechowo- krówkową nie jest wymagający i z łatwością sobie z nim poradzicie. Zatem do dzieła!
Potrzebujemy:
- 30 ml espresso,
- Kilka cukierków krówek,
- Dwie łyżki masy kajmakowej,
- 100 ml mleka orzechowego,
Przygotowanie:
- Mleko spieniamy dowolną metodą.
- Dno szklanki wypełniamy masą kajmakową i zalewamy je zaparzoną kawą.
- Dodajemy spienione mleko i dekorujemy naszą kawę pokruszonymi cukierkami.
Podsumowanie
Nazwa
Kawa orzechowo- krówkowa
Dodany
Czas przygotowywania
Czas łącznie