Kawa podwójnie kokosowa to wspaniała propozycja dla wielbicieli kokosa pod wszelką postacią. Jej przygotowanie zajmie Wam odrobinę więcej czasu niż standardowej kawy, jednak efekt jest tego wart. Można ją przygotować w jeden z luźniejszych dni i cieszyć się jej smakiem bez pośpiechu. Serdecznie Wam ją polecamy. Jest naprawdę wyśmienita!
Składniki (na dwie kawy):
- 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
- 4 łyżki wiórków kokosowych,
- 2 łyżeczki cukru pudru,
- 2 łyżki gęstego mleka kokosowego
Bita śmietana kokosowa:
- puszka mleka kokosowego- schłodzonego w lodówce,
- 2 łyżeczki cukru pudru.
Przygotowanie;
Wiórki kokosowe wraz z gęstym mlekiem kokosowym zmielić za pomocą blendera i przełożyć na dno szklanek. Każde 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zaparzyć w 200 ml wody i przelewamy na wcześniej przygotowany krem kokosowy. Otwieramy puszkę z mlekiem kokosowym i wybieramy gęstą część. Dodajemy cukier puder i ubijamy kokosową śmietankę za pomocą miksera. Po przygotowaniu dekorujemy nią kawę.