Home PrzepisyKawy na gorąco Kawa podwójnie kokosowa

Kawa podwójnie kokosowa

by Iza

Kawa podwójnie kokosowa to wspaniała propozycja dla wielbicieli kokosa pod wszelką postacią. Jej przygotowanie zajmie Wam odrobinę więcej czasu niż standardowej kawy, jednak efekt jest tego wart. Można ją przygotować w jeden z luźniejszych dni i cieszyć się jej smakiem bez pośpiechu. Serdecznie Wam ją polecamy. Jest naprawdę wyśmienita!

Składniki (na dwie kawy):

  • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
  • 4 łyżki wiórków kokosowych,
  • 2 łyżeczki cukru pudru,
  • 2 łyżki gęstego mleka kokosowego

Bita śmietana kokosowa:

  • puszka mleka kokosowego- schłodzonego w lodówce,
  • 2 łyżeczki cukru pudru.

Przygotowanie;

Wiórki kokosowe wraz z gęstym mlekiem kokosowym zmielić za pomocą blendera i przełożyć na dno szklanek. Każde 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zaparzyć w 200 ml wody i przelewamy na wcześniej przygotowany krem kokosowy.  Otwieramy puszkę z mlekiem kokosowym i wybieramy gęstą część. Dodajemy cukier puder i ubijamy kokosową śmietankę za pomocą miksera. Po przygotowaniu dekorujemy nią kawę.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Kawa podwójnie kokosowa
Dodany
Czas przygotowywania
Czas łącznie
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zobacz również

Leave a Comment