Kawa dodaje egzotycznego posmaku wielu potrawom. Wbrew pozorom, można wykorzystywać ją nie tylko do tworzenia napojów na bazie kawy. Dodatek kawy wspaniale przełamuje słodki smak deserów, ale także dodaje charakteru daniom obiadowym. Zwykle traktowana jako napój, kawa może mieć naprawdę wszechstronne zastosowanie. Wiele osób uważa, że kawa w kuchni może stanowić jedynie składnik nadający zapach ciastom, deserom i słodyczom. Jednak także w połączeniu z głównymi daniami, za pomocą wykorzystania kawy w kuchni można stworzyć prawdziwe kulinarne dzieła sztuki i osiągnąć nowe, niespotykane i niestandardowe zestawienia smakowo- zapachowe. Kawa w kuchni może mieć bardzo szerokie zastosowanie. Począwszy od nadawania smaku marynatom i sosom, aromatyzowania deserów czy bycia bazą do drinków alkoholowych. Zajrzyjcie do naszych przepisów i przekonajcie się, ile cudownych zastosowań mogą mieć kawowe ziarna.
1,4K
previous post