Home PrzepisyKawy na gorąco Kawa z czekoladą

Kawa z czekoladą

by Iza

Przepis na kawę z czekoladą to kolejna nasza propozycja na kawę na gorąco. Do jej wypróbowania zachęcamy szczególnie wszystkich łasuchów i wielbicieli czekolady, ponieważ nasza kawa z czekoladą jest zdecydowanie słodka. Aby przełamać jej smak, do przygotowania możecie wykorzystać likier karmelowy, amaretto lub brandy.

Składniki:

  • 1 filiżanka zaparzonej kawy,
  • 1/2 szklanki mleka migdałowego,
  • 2 rządki tabliczki gorzkiej czekolady,
  • 1 łyżka syropu klonowego,
  • szczypta cynamonu,
  • Bita śmietana i sos czekoladowy do dekoracji.

Przygotowanie:

Zaparzoną kawę należy przelać do rondelka, dodać czekoladę i podgrzewać na małym ogniu. Mieszając, doprowadzić do rozpuszczenia czekolady. Na sam koniec dodać mleko i podgrzewać jeszcze chwilę. Po zdjęciu kawy z ognia połącz ją z cynamonem i syropem klonowym, przelej do kubka i udekoruj bitą śmietaną i sosem czekoladowym.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Kawa z czelokadą
Dodany
Czas przygotowywania
Czas gotowania
Czas łącznie
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zobacz również

Leave a Comment