1,4K
Przepis na kawę z czekoladą to kolejna nasza propozycja na kawę na gorąco. Do jej wypróbowania zachęcamy szczególnie wszystkich łasuchów i wielbicieli czekolady, ponieważ nasza kawa z czekoladą jest zdecydowanie słodka. Aby przełamać jej smak, do przygotowania możecie wykorzystać likier karmelowy, amaretto lub brandy.
Składniki:
- 1 filiżanka zaparzonej kawy,
- 1/2 szklanki mleka migdałowego,
- 2 rządki tabliczki gorzkiej czekolady,
- 1 łyżka syropu klonowego,
- szczypta cynamonu,
- Bita śmietana i sos czekoladowy do dekoracji.
Przygotowanie:
Zaparzoną kawę należy przelać do rondelka, dodać czekoladę i podgrzewać na małym ogniu. Mieszając, doprowadzić do rozpuszczenia czekolady. Na sam koniec dodać mleko i podgrzewać jeszcze chwilę. Po zdjęciu kawy z ognia połącz ją z cynamonem i syropem klonowym, przelej do kubka i udekoruj bitą śmietaną i sosem czekoladowym.
Podsumowanie
Nazwa
Kawa z czelokadą
Dodany
Czas przygotowywania
Czas gotowania
Czas łącznie
Ocena
1 Review(s) Based on