Home PrzepisyKawy na gorąco Kawa z masłem orzechowym

Kawa z masłem orzechowym

by Paula

Kawa i deser w jednym? Oczywiście możliwe, dzisiaj przygotowaliśmy dla was przepis na opcję, która nawet może zastąpić drugie śniadanie. Jest przepyszna i sycąca, a ponadto pobudza metabolizm i dodaje mnóstwo energii. Zaczynamy:

  • 1/2 szklanki świeżo zaparzonej kawy
  • 2 łyżki naturalnego masła orzechowego
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • łyżeczka ekstrakru z wanilii
  • szczypta cynamonu

Podgrzewamy mleko z masłem orzechowym, wanilią i cynamonem, kiedy się podgrzeje blendujemy składniki by lepiej się połączyły. Uzyskany napój przelewamy do kubka z zaparzoną kawą. Dosładzamy syropem klonowym do smaku. Gotowe!

Zobacz również

Leave a Comment