2,K
Czekoladowe fondue to znany wszystkim deser. Jego unikatowość polega na tym, że do pokrojone owoce maczamy w gorącej, płynnej czekoladzie. My, jako że jesteśmy wielbicielami kawy, wymyśliliśmy przepis na fondue z kawowym dodatkiem. W ten sposób powstało nasze kawowe fondue, które ma bardzo przyjemny, charakterystyczny smak oraz wspaniały zapach i aromat. Przygotowanie go polecamy na przyjęcia domowe. Aby przygotować kawowe fondue, konieczne jest posiadanie naczynia podtrzymującego temperaturę.
Składniki:
- 2 x espresso (łącznie 60ml),
- 170 ml skondensowanego mleka,
- 200 g gorzkiej czekolady,
- 2 łyżki likieru kawowego,
- Ulubione owoce pokrojone w małe kawałki.
Przygotowanie:
- W rondelku postawionym na małym ogniu podgrzej mleko skondensowane i czekoladę oraz zaparzone espresso i likier kawowy.
- Mieszaj, nie doprowadzając do przypalenia.
- Tak przygotowane kawowe fondue przelej do naczynia podtrzymującego ciepło i podawaj wraz z ulubionymi dodatkami.
Podsumowanie
Nazwa
Kawowe fondue
Dodany
Czas przygotowywania
Czas gotowania
Czas łącznie
Ocena
1 Review(s) Based on