Home PrzepisyDesery Kawowe fondue

Kawowe fondue

by Iza

Czekoladowe fondue to znany wszystkim deser. Jego unikatowość polega na tym, że do pokrojone owoce maczamy w gorącej, płynnej czekoladzie. My, jako że jesteśmy wielbicielami kawy, wymyśliliśmy przepis na fondue z kawowym dodatkiem. W ten sposób powstało nasze kawowe fondue, które ma bardzo przyjemny, charakterystyczny smak oraz wspaniały zapach i aromat. Przygotowanie go polecamy na przyjęcia domowe. Aby przygotować kawowe fondue, konieczne jest posiadanie naczynia podtrzymującego temperaturę.

Składniki:

  • 2 x espresso (łącznie 60ml),
  • 170 ml skondensowanego mleka,
  • 200 g gorzkiej czekolady,
  • 2 łyżki likieru kawowego,
  • Ulubione owoce pokrojone w małe kawałki.

Przygotowanie:

  • W rondelku postawionym na małym ogniu podgrzej mleko skondensowane i czekoladę oraz zaparzone espresso i likier kawowy.
  • Mieszaj, nie doprowadzając do przypalenia.
  • Tak przygotowane kawowe fondue przelej do naczynia podtrzymującego ciepło i podawaj wraz z ulubionymi dodatkami.
Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Kawowe fondue
Dodany
Czas przygotowywania
Czas gotowania
Czas łącznie
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zobacz również

Leave a Comment