1,8K
Kolejna propozycja dla wielbicieli połączenia kawy z bitą śmietaną i cynamonem. Pyszna kawa, która wprowadzi Was w doskonały nastrój. Możecie nią zaskoczyć zaproszonych na popołudniową kawę gości. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane, a na pewno zrobicie wrażenie. Robi się ją w inny sposób niż kawy smakowe pochodzące z naszych wcześniejszych przepisów, ponieważ przypraw nie dodajemy bezpośrednio do zaparzonej kawy, a mieszamy je ze śmietaną i ubijamy wspólnie. Gwarantuje to nowe doznania smakowe.
Składniki na dwie porcje kawy cynamonowej:
- 50 ml śmietanki 30%,
- Łyżeczka cynamonu w proszku,
- Szczypta gałki muszkatołowej,
- 1 łyżeczka cukru,
- Filiżanka mocnej kawy,
- 2 łyżeczki syropu czekoladowego.
Przygotowanie:
- Śmietankę ubić z cynamonem, gałką muszkatołową i cukrem na sztywną masę.
- Do dwóch szklanek wlać po łyżeczce syropu czekoladowego, a następnie zalać je przygotowaną kawą. Dokładnie wymieszać aby kawa połączyła się z syropem.
- Na wierz nałożyć bitą śmietanę z dodatkami.
Podsumowanie
Nazwa
Kremowa cynamonka
Dodany
Czas przygotowywania
Czas łącznie
Ocena
1 Review(s) Based on