1,9K
Pyszne, chrupiące i lekkie ciasteczka, idealne do kawy, na deser, na przekąskę. Łatwo zabrać je ze sobą w każde miejsce po prostu pakując w pojemniczek. Daj spróbować innym, a z pewnością poproszą o przepis. Zaczynamy!
- 1 szklanka mąki (z górką)
- 100 g masła
- 3–4 łyżki cukru
- 1 jajko
- 2 banany
- 1 łyżeczka cynamonu
Na stolnicy siekamy masło z mąką i cukrem, następnie dodajemy jajko i zagniatamy ciasto, które chowamy na kwadrans do lodówki. Po wychłodzeniu ciasto rozwałkowujemy i kroimy ciasto tak żeby zmieścił się w nim kawałek banana. Banany kroimy na kilka części i zawijamy w ciasto delikatnie zaklejając brzegi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20-25 aż będą rumiane. Pamiętamy by ciasteczka układać łączeniem ciasta na dole. Smacznego.