Home PrzepisyKawy na gorąco Pierniczkowa latte

Pierniczkowa latte

by Iza

Pierniczkowa latte to nic innego jak pyszna kawa trójwarstwowa o smaku pierniczków. Jej przygotowanie nie jest pracochłonne i nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych, dlatego serdecznie polecamy ją wszystkim wielbicielom kaw smakowych. Przekonajcie się, jak w łatwy sposób i tanim kosztem przygotować kawę jak z kawiarni.

Składniki na 2 porcje pierniczkowej latte:

  • 60 ml mleka zagęszczonego do kawy ( 7,5%),
  • 2 łyżeczki cukru,
  • 2x espresso po 30ml,
  • 125 ml mleka.

Przygotowanie:

  • W rondelku podgrzać mleko zagęszczone wraz z cukrem i przyprawą do piernika.
  • Przelać do dwóch szklanek.
  • Zaparzyć kawę i zalać nią przygotowane wcześniej mleko (po ściankach szklanek).
  • Mleko spienić ulubiona metodą i udekorować nim nasza pierniczkową latte.
Podsumowanie
recipe image
Nazwa
Pierniczkowa latte
Dodany
Czas przygotowywania
Czas gotowania
Czas łącznie
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zobacz również

Leave a Comment