Home PrzepisyKawy na zimno Podwójne mrożone espresso

Podwójne mrożone espresso

by Paula

Doskonale wiemy, że nie brakuje tu koneserów espresso, którzy często okazują się być również smakoszami mrożonej kawy w najwspanialszym wydaniu. Dziś proponujemy  połączenie tych znakomitości w jedną pyszną całość. Start! Przygotuj:

  • podwójne espresso
  • 50 ml mleka
  • 10 ml syropu kokosowego
  • 2 gałki lodów śmietankowych
  • śmietana kremówka
  • kostki lodu kawowego

Do podwójnego espresso wrzucamy dwie kostki lodu kawowego, spieniamy mleko za pomocą spieniarki lub rózgi kuchennej. Następnie ubijamy na sztywno śmietanę i kruszymy około dziesięciu kostek lodu kawowego. Do wysokiej szklanki wsypujemy kruszony lód do połowy jej wysokości, wlewamy schłodzoną kawę oraz syrop kokosowy i całość mieszamy. Delikatnie na napój wkładamy lody śmietankowe i dekorujemy bitą śmietaną. Smacznego!   

Zobacz również

Leave a Comment