1,5K
Doskonale wiemy, że nie brakuje tu koneserów espresso, którzy często okazują się być również smakoszami mrożonej kawy w najwspanialszym wydaniu. Dziś proponujemy połączenie tych znakomitości w jedną pyszną całość. Start! Przygotuj:
- podwójne espresso
- 50 ml mleka
- 10 ml syropu kokosowego
- 2 gałki lodów śmietankowych
- śmietana kremówka
- kostki lodu kawowego
Do podwójnego espresso wrzucamy dwie kostki lodu kawowego, spieniamy mleko za pomocą spieniarki lub rózgi kuchennej. Następnie ubijamy na sztywno śmietanę i kruszymy około dziesięciu kostek lodu kawowego. Do wysokiej szklanki wsypujemy kruszony lód do połowy jej wysokości, wlewamy schłodzoną kawę oraz syrop kokosowy i całość mieszamy. Delikatnie na napój wkładamy lody śmietankowe i dekorujemy bitą śmietaną. Smacznego!